Luokkajuhla 13.5.2011

Katajanokan Kasino

 

50-vuotistapaamisemme onnistui erinomaisesti. Paikalla oli 49 luokkatoveria 80 elossa olevasta. Kaukaisin vieras oli Anneli de Paolis, os. Hulkkonen, joka oli tullut Yhdysvalloista miehineen.

Juhlat alkoivat jo kello 17, jolloin ensimmäiset saapuivat seurustelemaan. Varsinainen tapahtuman avaus tapahtui kello 18. Juhlamenojen ohjaajina toimivat Mirja Saari ja Jyrki . Talvitie.

Illallisen jälkeen vuorossa oli kaksi juhlapuhujaa. Ensimmäisenä oli vuorossa Tarja Cronberg, joka kertoi omasta vaiherikkaasta elämästään kolmiossa Suomi - Ruotsi - Tanska. Kantavana ajatuksena oli uskallus — uskallus tarttua tilaisuuksiin silloin, kun ne tulevat kohdalle. Tarjahan oli meille kaikille tuttu, sillä hän oli meidän luokkatoverimme viimeistä edelliselle luokalle asti. Vaihto-oppilasvuoden jälkeen hän kuitenkin kirjoitti ylioppilaaksi vasta meitä seuraavana vuonna.

Toinen juhlapuhuja oli Kansallisarkiston pääjohtaja Jussi Nuorteva, itsekin kolmannen polven sykkiläinen. Hänen aiheenaan olivat Kansallisarkiston tarjoamat palvelut yksityisarkistojen sijoittamiselle sekä yksityisarkistojen merkitys historiantutkimkselle.

Kumpikin esitelmä oli tavattoman mielenkiintoinen, ja ne herättivät myös joukon kysymyksiä kuulijoiden keskuudesta.

Juhla päättyi puolenyön maissa. Sitä ennen oli sovittu, että seuraava luokkakokouksemme pidetään 2—3 vuoden kuluessa. Lisäksi sovittiin kuukausitapaamisista Helsingissä ilman erillistä kutsua. Tiedote niistä löytyy tämän sivuston etusivulta kohdasta Kuukausitapaamiset.

Kiitokset kaikille jotka osallistuivat kokoukseemme ja tekivät siitä taas kerran unohtumattoman elämyksen!

Jyrki K. Talvitie

 

Takaisin etusivulle